GPS obojky Majlo - Novinky

Novinky

Novinky

MAJLO - dog in car

jak naši miláčci mohou ovlivnit cestu v autě i obecně v běžném provozu. Na co je dobré myslet, co bychom si měli uvědomit, pokud dojde k dopravní nehodě. Nejběžnější situace jsme se rozhodli vyzkoušet na vlastní kůži ve spolupráci s našim ambasadorem Patrikem Kinclem v roli testovacího jezdce, pod odborným dohledem skvělých lidí se společnosti Autodrom Most, Pet - Medic a Bezpečně se psem.

Většina lidí začne hasící přístroj v aute vozit až po své první nehodě, čelní okno si připojistí až po prvním setkáním s letícím kamínkem a takto bychom mohli pokračovat, ostatně i projekt MAJLO vznikl až po ztrátě Majla :)

Rozhodli jsme se, že v tématu s pracovním názvem ,,pes v autě,, budeme o krok napřed. Většina z nás už dopravní nehodu zažila, nebo nějaké byla alespoň svědkem, a proto jsme se k těmto situacím rozhodli přidat i dnes zcela běžnou "věc" a to psího pasažera. Drtivá většina pejskařů se svými čtyřnohými miláčky tráví většinu volného času a tak nebývá výjimkou, že je vozí na výlet či chatu, ale ne vždy bezpečným způsobem. My sami jsme toho důkazem. Dítě samozřejmě připoutáme do té nejbezpečnější autosedačky, ale pejska posadíme na deku vedle něj a řekneme: „Zůstaň!" :) Po několika minutách prvního testu krizového brždění si uvědomujeme, jak moc může nepřipoutaný pes v případě nehody celou situaci ještě zhoršit. Dle slov odborníků se pes nedokáže připravit na hrozící střet, nezpevní se jako člověk a v tu chvílí jeho bezvládné tělo (např. 20kg) letí prostorem auta sem a tam. Hrozná představa. Další aspekt neštestí nastal v momentě, kdy se zcela zmatený a vystresovaný pes dává na útěk, neznámo kam. Ano, jde o katastrofické scénáře, bohužel jejich základem jsou však vaše reálné zkušenosti, které jste nám posílali během přípravy.

Výsledek tohoto počinu by měl být vlastně pozitvní, je totiž skvělé vědět, že existují možnosti, jak tato rizika co nejvíce snížit. Ostatně posuďtě sami, jak jsme nám tyto momety povedlo zvěčnit :) 

CHTRAŇTE SEBE I JE...:)



Návrat